From Daan
Jump to: navigation, search
m
m (Protected "Rush Hour" (‎[edit=autoconfirmed] (indefinite) ‎[move=autoconfirmed] (indefinite)))
(No difference)

Revision as of 12:43, 24 March 2014


Let's play.

Inleiding

Rush Hour is een verbluffend simpel spel met een complexe toestandsruimte. In een veld van 6 hoog en 6 breed staat een rode auto, de jouwe. Die moet naar de uitgang, die recht voor je ligt, maar andere voertuigen versperren de weg. Er zijn auto's van twee eenheden lang en trucks van drie eenheden lang, die mits ongehinderd, alleen in hun rijrichting bewogen mogen worden. Ze mogen niet draaien. De opdracht lijkt simpel: beweeg je auto naar buiten, of beter: schrijf een computerprogramma om dat voor je te doen.

Opdracht

1) Los op games 1,2 en 3 op. Doe hoe je dat goed lijkt. Het is natuurlijk goed om daar een programma te schrijven, maar als je een ander idee hebt, of het met de hand kunt, mag dat ook.2) Verzin een implementatie voor het bord, en schrijf een algoritme dat series van zetten uitvoert. Laat het algoritme borden b3 en b4 oplossen. Kortere series zijn betere series.


3) Los borden b5 en b6 op. Pas je algoritme aan indien dat nodig is.advanced

4) Probeer te achterhalen wat het verschil is tussen een moeilijke rushhour-opgave en een evengrote makkelijk rushhour opgave. Ook aantonen waar de moeilijkheid niet aan ligt is waardevol.

Advanced

Links

Terug

Terug naar de Heuristieken hoofdpagina.