From Daan
Revision as of 12:46, 24 March 2014 by Emiel Suilen (talk | contribs) (Protected "Lego" (‎[edit=autoconfirmed] (indefinite) ‎[move=autoconfirmed] (indefinite)))
Jump to: navigation, search


Directly from Legoland.


Inleiding

Want spelen met Lego is fijn. Voor kinderen, maar ook voor grote kinderen op de universiteit.


Opdracht

Je kunt Lego gebruiken om gebouwen van meerdere verdiepingen mee te maken. Iedere verdieping van het Lego-gebouw is een rechthoek van twee lagen dik, opgebouwd uit platte legosteentjes. De opdracht is een gebouw te maken, met een zo groot mogelijke vloeroppervlakte en de vereisten zijn als volgt:


1. Het gebouw bestaat uit minimaal één en maximaal vijf verdiepingen.


2. Een maximale lengte van een verdieping is 25, de maximale breedte is 15.


3. De verdiepingen hoeven niet even groot te zijn, dat is in New York ook niet zo, maar een grotere verdieping mag nooit op een kleinere staan. Beter gezegd: van een verdieping mag zowel de lengte als de breedte onder geen beding groter zijn dan die van de verdieping eronder.


4. Iedere verdieping bestaat uit twee evengrote rechthoeken van legosteentjes. De rechthoeken zijn perfect, dus geen gaatjes, uitsteekseltjes of randjes die er niet horen.


5. De score voor de opdracht is zo goed als het totaal gerealiseerde vloeroppervlak. Dat betekent niet dat dat ook automatisch overeenkomt met je cijfer, want we weten niet hoe moeilijk deze opdracht is, en hoe hoog de score kan worden.


De Lego-set

Advanced

Vind een verzameling legosteentjesExterne Links

Terug

Terug naar de Heuristieken hoofdpagina.