From Daan
Revision as of 17:33, 4 April 2017 by MeesterDaan (talk | contribs)
Jump to: navigation, search


Informatie

 • Doelgroep: studenten van de minor programmeren (UvA) en thema II van BetaGamma (UvA)
 • Periodes: 2 en 5 (Minor), 4 en 5 (BetaGamma)
 • EC: 6
 • Voorkennis: een vorm van programmeerkennis is voor dit vak more or less vereist.
 • Toetsing: oplossen van een case, by any means necessary, en presenteren op ons minisymposium. Een kort verslag is vereist, en je code wordt ook beoordeeld.
 • Literatuur: geen voorgeschreven literatuur.
 • Op datanose staat het rooster, het exacte aantal hoorcolleges valt nog te bezien, die zijn nog steeds in ontwikkelling en het is gewoon kijken hoe dat uitpakt. De werkcollegegroepen worden allemaal in de eerste week van het vak ingedeeld.

Opzet

In het openingscollege vorm je gedrieën een team en kies je een opgave voor dit vak. Los je die opgave op, dan heb je in principe het vak gehaald. We vragen je dan je resultaat te presenteren en een kort verslag te schrijven. Je krijgt een cijfer op basis van de kwaliteit van je werk.


In zes weken die volgen, hebben we werkcolleges. Je presenteert in totaal drie keer aan de andere teams. Vervolgens is er ruimte om vragen te stellen, suggesties aan te dragen en zaken te bekritiseren. Daarna krijg je van iedereen die iets te zeggen heeft feedback op je presentatie. Wat gaat er goed, wat kan er beter. Ook zijn er hoorcolleges die je van wat kennis kunnen voorzien, en is er wekelijks code-intevisie met een vaste intevisie-assistent.


Dit hele proces vindt kritisch maar respectvol plaats. Niemand wordt voor schut gezet, fouten maken is toegestaan en experimenteren wordt aangemoedigd. Het presenteren in de interactiecolleges is bedoeld om elkaar verder te helpen; hier wordt goed op gelet.


In de laatste week presenteer je je eindresultaat. Dit gaat in tien minuten, met vijf minuten voor vragen. Daarna lever je het verslag, de code en de presentatie in.

Cases

Protein Pow(d)er AmstelHaege (EN) Chips & Circuits
Bepaal de optimale vouwing van een eiwit.
Je bent een planoloog. Richt een nieuwbouwwijk in.
Optimally configure logical gates.
De Glasmeesters Fruitvliegen Space Freight
Reduce the waste when cutting glass windows.
Vind het evolutietraject tussen twee fruitvliegsoorten.
Space transportation is expensive, so pack efficiently.
Lectures & Lesroosters Rush Hour Radio Russia
Rooster de zalen op Science Park.
Snel!
Bear of Brodkast.

Mensen

Mensen in deze versie: Daan, Bas, Edwin, Jelle, Ioana, Wietze, Quinten, Bart, Nicole, Cindy, Wouter.

Historie (2 November 2016)

 • De Case 'Chips & Circuits' is sinds 27 oktober 2014 substantieel verlicht, maar naar minormaatstaven nog steeds erg moeilijk. Er zaten in 2014 wat foutjes in, die zijn er nu uit, met dank aan Joris Schefold.
 • Nieuwe case! Radio Russia. (jan 2016).
 • Amstelhaege is bijgewerkt door de introductie van oppervlaktewater (okt 2015).
 • Tegelzetten heeft een flink aantal nieuwe tegelsets (okt 2015).
 • Lectures & Lesroosters heeft een geupdate csv-file (nov 2016).
 • Er is nog steeds een wens dat Mokum Airways in een afgeslankte vorm terugkeert en ik wil nog iets met transities. Misschien een routeplanner? Aankomende veranderingen zijn een of twee extra tegelzets voor tegelsetten, en een speeltuintje of wat parkeerruimte voor Amstelhaege.

Varia

In de Couveuse broeden we nieuwe ideeën voor dit vak.

Geschiedenis & Herkomst

Deze cursus is een voortzetting van de cursus Heuristieken ontwikkeld in 2009 op de Vrije Universiteit Amsterdam. Ziehier de source en hier de huidige pagina. Informatie gebruikt met permissie.

Links